Talvi 2024

Huomaan istuvani ikkunan ääressä ja kaihoisa pohtiva katse tuijottaa pitkälle tulevaisuuteen, joka ammentaa syvyyttä tammikuun auringon lämpösäteistä, jotka kirvoittavat monitahoisen tunteen pintaan.

 

Tunteen, joka muodostuu aiemmin ajettujen kesien kaipaukselle. Tunne, joka koostuu hajuista, mauista, iloisista kohtaamisista, vesisateista, ukkosesta, tuulen vilvoituksesta ja saunan jälkeisestä fiiliksestä hyvien ystävien kanssa. Yhdistävänä tekijänä kaikille näille on moottoripyöräily, joka antaa vuosittain aiheen iloon ja nauruun, suruun ja kaipaukseen ja ennen kaikkea päänsisäistä sielunhoitoa.

 

Tuo kauden aikainen luotettava ja pyyteetön kumppanini, joka ainakin itselläni on saanut viettää ansaittua lepoa tähän saakka, tulee saamaan huomiota lähiaikoina, sillä sormien syyhy kasvaa lähes sietämättömäksi ja pitäisi päästä roplaamaan pyörä ajokuntoon. Mietin mielessäni työlistaa, joka tänä vuonna on poikkeuksellisen lyhyt: moottoriöljyjen vaihto, jarrunesteiden vaihto, ilmansuodattimen vaihto, vaijerien voitelu ja tarkistus, ajovalojen tarkistus, keulan tarkistus, renkaiden tarkistus ja lopuksi se puunaus kauden ensimmäiselle ajolle.

 

Toinen asia, joka liittyy vahvasti tulevaan kauteen, on varusteiden tarkistus ja koesovitus talvehtimisen jälkeen. Onko se ajorotsin ja ajohousujen nahka taas kutistunut itsestään talven aikana vai voisiko ne sittenkin olla sopivat. Kypärän sisustan pesu, kuoren yleispuhdistus ja tarkistus sovituksineen sekä sadekamojen tarkistus kuuluvat myös rituaaleihin. Seuraavaksi nahkarasva esille ja hommiin, takki, housut ja kengät rasvaukseen, jotta istuvuus on mukavampi ja pieni kastumisen esto tulee hoidettua. Näiden toimien jälkeen puuttuu enää ajohanskojen sovitus, joka on lähes kiduttavan tuskaliasta, sillä menohalut ovat täysin villiintyneet tässä vaiheessa.

 

No, menohalut hieman laantuvat ulos katsoessani, sillä lumenvalkoinen maa antaa ymmärtää, ettei vielä ole kahvan kääntämisen aika. Odotusaika lyhenee päivittäin ja kyllä se ajokausi sieltä taas koittaa, niin kuin joka vuosi aiemminkin.

 

Odotusajan voi käyttää hyödykseen, täydentämällä tai hankkimalla uutta ajovarustetta ja muita tarvikkeita, vaikka osoitteesta shop.custombikers.fi.


 

Onnistunutta ajokautta ja turvallisia kilsoja kaikille jäsenille tulevallekin kaudelle.

 

 

Pärinäterveisin,

 

Kaitsu

CBF ry / pj